İnsan olmanın özelliği, yaratılışından var olan öğretmek ve öğrenmek ten geçer. İnsan mesuliyet sorumluluğunda yaratılmıştır. İnsanlığın kurtuluş rehberi olan Kur’ an i kerim de Rab il Alemin olan Allah; Okuma yazmanın öğrenmesi için Son Peygamber , Hazreti Muhammed sallallahu aleyhi selem e Meleklerden Cebrail vasıtasiyla, Okuma ve yazmayı öğretmiş tir. Öğretmenin kutsallığı Cebrail aleyhi selamdan intikal etmiştir .Adem aleyhi selem dan başlayan bütün peygamberler aynı zamanda öğretmendirler. Öğrendiği ilmi öğretmeyen yani öğretmenliği hiçe sayan…
ŞAHİNBEY BELEDİYESİ TEKSTİLKENT ESNAFINI BİLGİLENDİRDİ
Şahinbey Belediyesi çevre bilincinin aşılanması ve geri dönüşüm alanında önemli adımlar attı. Şahinbey Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri Tekstilkent Mahallesi’ndeki esnafı tekstil atıkları ve geri dönüşüm konusunda bilgilendirdi.
Çevre bilincinin aşılanması ve atıkların geri dönüşüme kazandırılması hususunda önemli adımlar atan Şahinbey Belediyesi, Tekstilkent Mahallesi’nde bulunan iş yerlerini tek tek gezerek tekstil atıklarının yakılmaması ve geri dönüşüme kazandırılması gerektiğini anlatan bilgilendirmede bulundu.
ESNAFIMIZI BİLGİLENDİRİYORUZ
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, geri dönüşüm konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Geri dönüşüm konusunda yaptığımız çalışmalara bir yenisini daha ekledik. Tekstil atıklarının geri dönüşümünü gündemimize aldık. Şahinbey Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri bölgemizde bulunan Tekstilkent Mahallesi’ndeki esnafımızı kapı kapı dolaşarak tekstil atıklarının çöpe atılmaması, yakılmaması, geri dönüşümünün mümkün olduğu ve geri dönüştürülerek ekonomiye katkıda bulunulacağı anlatılıyor. Bu sayede tekstil atıkları hakkında farkındalık oluşturmayı amaçlamaktayız” dedi.
TEKSTİL ATIKLARININ GERİ DÖNÜŞÜMÜ
Başkan Mehmet Tahmazoğlu, tekstil atıklarının da geri dönüşüme kazandırmaya çalıştıklarını belirterek şöyle devam etti. “Esnafımıza, bilgilendirme amaçlı hazırlanan broşürlerden vererek tekstil atıklarının geri dönüşümü detaylı şekilde anlatılıyor. Tekstil firmalarından çıkan parça kumaş, elyaf atığı, iplik atıkları, telefler, şilte gibi atıklar geri dönüştürülerek pamuk, tutkal, kağıt yapımı, dolgu malzemesi ve iplik olarak geri kazanımı sağlanabiliyor. Yaptığımız bu çalışma ile Tekstilkent Mahallemizin daha temiz bir ortama kavuşması ve ekonomiye daha fazla katkıda bulunarak tekstil atıklarının geri dönüşüm yolu ile kazanımını sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.