İnsan olmanın özelliği, yaratılışından var olan öğretmek ve öğrenmek ten geçer. İnsan mesuliyet sorumluluğunda yaratılmıştır. İnsanlığın kurtuluş rehberi olan Kur’ an i kerim de Rab il Alemin olan Allah; Okuma yazmanın öğrenmesi için Son Peygamber , Hazreti Muhammed sallallahu aleyhi selem e Meleklerden Cebrail vasıtasiyla, Okuma ve yazmayı öğretmiş tir. Öğretmenin kutsallığı Cebrail aleyhi selamdan intikal etmiştir .Adem aleyhi selem dan başlayan bütün peygamberler aynı zamanda öğretmendirler. Öğrendiği ilmi öğretmeyen yani öğretmenliği hiçe sayan…
GAZİANTEP AKADEMİK MESLEK ODALARI BİRLİĞİ (GAMOB) DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ DOLAYISIYLA ORTAK MESAJ YAYINLADI
Dünya çevre günü dolayısıyla çevre bilincinin artırılmasına yönelik çalışmalara dikkat çeken Gaziantep Akademik Meslek Odaları Birliği yapılan toplantının ardından ortak bildiri yayınladı.
Gaziantep Akademik Meslek Odaları Birliği Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir toplantı düzenledi. Toplantıya Gaziantep Barosu, Diş Hekimleri Odası, Eczacılar Odası, Gaziantep Kilis Tabib Odası, Veteriner Odası, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, Yeminli Mali Müşavirler Odası, Çevre Mühendisleri Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Elektrik Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası, Gıda Mühendisleri Odası, Maden Mühendisleri Odası, Makine Mühendisleri Odası başkan ve temsilcileri katıldılar. Toplantı sonunda GAMOB sekreteri Gürcan Ülgey katılımcılar adına yaptığı açıklamada şöyle dedi “5 Haziran1972 yılında, BM Stokholm Konferansı`nda insanların çevre ile ilişkisi üzerinde durulmuş ve 5 Haziran, Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Çevre Günü olarak kabul edilmiştir. Dünya Çevre Günü “Sadece bir Dünya var.” sloganı temeline dayanmaktadır. 1970`lerden 1980`e kadar Dünya Çevre Günü Birleşmiş Milletler Çevre Programı (UNEP) tarafından çevre bilincinin arttırılmasına yönelik olarak değerlendirilmiştir. Ozon tabakasının incelmesi, toksik kimyasallar, çölleşme ve küresel ısınma katı atık yönetimi ve buna benzer konular her yıl tema olarak belirlenmiştir. Sanayileşme ve ekonomik büyüme ile birlikte insanoğlunun doğa üzerindeki baskı ve müdahalesinin artması, ciddi çevre problemlerini beraberinde getirmektedir. Çevre ve doğal ekosistemleri tehdit eden sorunların yeni ve geniş bir bakış açısıyla ele alınması gerekliliğinden hareketle “sürdürülebilir kalkınma” ilkesi son yıllarda dünya gündeminin üst sıralarında yerini almıştır”