Araban doğalgaza kavuşuyor

Kentte yaklaşık 10 yıldır doğalgaz dağıtım faaliyetlerinin devam ettiğini, bu süreçte 10 milyon dolarlık yatırım yapıldığını aktaran Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, Araban ilçesinin gelecek yıl doğalgaza kavuşacağını ifade etti.

 

 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, cumhuriyetin 100. yılında barış ve istikrarın sembolü sıfatıyla güçlü bir enerji ticaret merkezi olmak istediklerini bildirdi.

 

Yılmaz, Gaziantep Ticaret Odasında düzenlenen “AB Sürecinde Türkiye’de ve Dünyada Enerji Sektöründeki Gelişmeler” konulu toplantının açılışında, Gaziantep’in son yıllarda Türkiye’nin hızlı büyüyen şehirleri arasında yer aldığını söyledi.

 

Kentte yaklaşık 10 yıldır doğalgaz dağıtım faaliyetlerinin devam ettiğini, bu süreçte 10 milyon dolarlık yatırım yapıldığını aktaran Yılmaz, 170 bin aboneye ulaşıldığını belirtti. Yılmaz, İslahiye ve Nurdağı ilçelerinin yıl sonunda, Araban ilçesinin ise gelecek yıl doğalgaza kavuşacağını ifade etti.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi 1 damla petrolün 1 damla kandan üstün olduğu bir dünyada yaşandığını dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu:

 

“Ne yazık ki bu anlayış dünyadaki savaşları tetikledi. Bizler cumhuriyetimizin 100. yılında barış ve istikrarın sembolü sıfatıyla güçlü bir enerji ticaret merkezi olmak istiyoruz. Eskiden Türkiye köprü olurdu. Biz sadece köprü olmak değil, aynı zamanda bir ticaret merkezi olmak istiyoruz. İnşallah Türkiye bu konuda ciddi atılımlar atacak. Gaziantep de bu anlamda enerji ticaretinde önemli bir merkez olacak.”

 

Yılmaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının geçtiğimiz günlerde açıkladığı “Milli Enerji Politikaları”na da değinerek, “Bu politikanın 3 temel sac ayağı var, arz güvenliği, öngörülebilir piyasa ve yerlileştirme. Biz bu 3 konuda kendimizi nasıl daha fazla geliştirebiliriz, nasıl daha iyi hizmet üretebilirizin cevaplarını arıyoruz. Düzenleme kalitemizi daha da artırabilmek için neler yapabileceğimizi araştırıyoruz. Enerji sektöründe, diğer sektörlerden daha fazla ve daha hızlı bir gelişmeliyiz. Dağıtım ve iletim hatlarımızı çağa uygun şekilde geliştirmeli ve büyütmeliyiz. Yenilenebilir kaynaklarımızın yanında yerli kaynaklarımızı da daha fazla kullanmalıyız.” diye konuştu.

 

– “Elektriğin talep bölgelerinden üretilmesi hedeflenmekte”

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Abdullah Tancan, Türkiye’deki enerji tüketiminin hızla arttığını söyledi.

 

Elektrik üretiminde yenilenebilir enerji kaynaklarının önemine dikkati çeken Tancan, “Vatandaşlarımızın kaliteli ve kesintisiz olarak elektrik enerjisine erişimlerinin sağlanması için iletim ve dağıtım alt yapısının rehabilite edilmesi sağlanmakta. Ayrıca elektrik arz ve talep dengesizliklerini dengelemek adına talep tarafını aktif olarak piyasaya katılımı sağlanacaktır. Bu kapsamda elektrik üretim yatırımlarını önceliklendirmede arz-talep dengesine bakılarak iletim ve dağıtım alt yapısıyla uyumlu alt yapı oluşturularak elektriğin talep bölgelerinden üretilmesi hedeflenmektedir.” diye konuştu.

 

Toplantıya Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Beyhan Hıdıroğlu ve sektör temsilcileriyle öğrenciler katıldı.

 

Gaziantep Ticaret Odasında düzenlenen “AB Sürecinde Türkiye’de ve Dünyada Enerji Sektöründeki Gelişmeler” konulu toplantının açılışına katılan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, bir konuşma yaptı.