Köseler Mahellesi Muhtarı Hüseyin Çelik ve Gürbaşak Mahallesi Muhtarı Yusuf Sarıkaya’nın girişimleri: İle Nizip ve Yavuzeli İlçelerimize bağlı 15 tane Köyümüzün birbirlerine daha rahat ve kısa yoldan ulaşım sağlamaları için yaklaşık 8 km lik dağ yolu açılarak Merzimen Çayı üzerine köprü atılarak hizmete açılmıştır. Muhtarlarımızın özverili çalışmalarında. Her konuda yardımlarını esirgemeyen ;Proje Ekipman İş Makinası sağlayan Nizip Belediye Başkanı Sayın Ali Doğan’a;Fen İşleri Müdürü Sayın Oktay Aktaş’a Garaj Müdürü Sayın Abdurrahman Aslan’a sonsuz teşekkürler Emeklerine…
Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürü Güven: “Vakıf sayısını çoğaltmamız lazım”
Vakıflar Gaziantep Bölge Müdürü İsa Güven, vakıf sayısının çoğaltılması gerektiğini söyledi.
Güven, Vakıf Haftası dolayısıyla Anadolu Hanı’nda düzenlediği basın toplantısında, her yıl kutlanan Vakflar Haftası’nın bu yıl “Vakıf Medeniyeti ve Kudüs” temasında etkinliklerle değerlendirileceğini ifade etti.
Osmanlı’nın temelinde vakıf anlayışı olduğunu dile getiren Güven, şunları kaydetti:
“Birlik, beraberlik içinde olursak bizde inanın uyuşturucu bağımlısı olmaz, bizde terörist olmaz. Yeter ki biz birbirimize sahip olalım, vakıf anlayışı içerisinde olalım. Vakıf anlayışı diyor ki, ‘komşusu açken tok yatan bizden değildir.’ Vakıf anlayışı içerisinde olursak toplum düzenli olur, huzursuzluk olmaz. Vakıf kurma açısından insanlarımızı bilgilendirmemiz lazım. Gençlerimizi aydınlatmamız lazım. Vakıf sayısını çoğaltmamız lazım. Yasal olarak senedinde herhangi bir sakınca olmayan ve bilahare bu ülkenin aleyhine gizli gizli faaliyet gösteren hainleri de iyi tanımamız lazım, onlara da prim vermememiz lazım.” diye konuştu.
– 247 vakıf eseri onarıldı
Bölgeye bağlı Gaziantep, Kilis ve Kahramanmaraş illerinde yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi veren Güven, 2006-2017 yılları arasında vakıf eserlerinin yaşatılması ve korunarak geleceğe kazandırılması amacıyla toplam 247 proje ile cami, han, hamam ve bedestenleri onardıklarını bildirdi.
İş merkezi yatırımlarıyla toplam 80 milyon 620 bin 61 lira harcadıklarını belirten Güven, “Hali hazırda 41 milyon 164 bin 107 lira ödenekle 10 projemiz de devam ediyor.” dedi.
Güven, 10 yıl önce 600 bin lira olan vakıfların yıllık gelirini 12 milyon liraya çıkardıklarını kaydederek, artan gelirlerleri sayesinde sosyal hizmetlerini de çoğalttıklarını söyledi.
Vakf eserlerinin mülkiyet sorunu meselesinin büyük ölçüde çözümlendiğini ifade eden Güven, “Şu an problemimiz yok denecek kadar azaldı. Bir, iki problemli konu var, daha önce yapılan uygulamalarla ilgili. Biz onları da yargıya intikal ettirerek değil de görüşerek çözmeyi düşünüyoruz. Daha önce vakıf malı kapanın elinde kalır diye anlayış vardı, artık bu anlayış kalmadı.” dedi.
Güven, Gaziantep’te bin 200’e yakın gayrimenkulleri bulunduğunu, bunların yüzde 60’ının kent merkezinde, yüzde 40’ınınsa ilçe ve köylerde olduğunu, ayrıca 32 aile vakfından 8’ini mütevellisi vefat ettiği için kendilerinin yönettiğini, diğerlerininse evlatlar aracılığıyla yönetildiğini sözlerine ekledi.