Köseler Mahellesi Muhtarı Hüseyin Çelik ve Gürbaşak Mahallesi Muhtarı Yusuf Sarıkaya’nın girişimleri: İle Nizip ve Yavuzeli İlçelerimize bağlı 15 tane Köyümüzün birbirlerine daha rahat ve kısa yoldan ulaşım sağlamaları için yaklaşık 8 km lik dağ yolu açılarak Merzimen Çayı üzerine köprü atılarak hizmete açılmıştır. Muhtarlarımızın özverili çalışmalarında. Her konuda yardımlarını esirgemeyen ;Proje Ekipman İş Makinası sağlayan Nizip Belediye Başkanı Sayın Ali Doğan’a;Fen İşleri Müdürü Sayın Oktay Aktaş’a Garaj Müdürü Sayın Abdurrahman Aslan’a sonsuz teşekkürler Emeklerine…
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez: “Medeniyet bunalımı denebilecek bir dönem yaşanıyor”
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, “Medeniyet bunalımı denebilecek bir dönem yaşanıyor. Etrafımız kuşatılmış durumda. Fakat ilahi adaleti bünyesinde barındırdığı için daima o yüce kitabın insanlığa sunduğu hakikat, müslümanlara tarihte de umut olmaya devam etmiştir. Medeniyet, bilgi, ahlak, adalet, sanat ve estetik anlayışını, kısaca insanın yeryüzünde ihtiyaç duyduğu şeyleri barındırır” diye konuştu.
Gaziantep Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği “Gaziantep Medeniyet Buluşmaları: Din ve Medeniyet” konulu toplantıya Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Vali Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin konuşmacı olarak katıldı.
Şehrin yöneticileri, iş adamları ve STK temsilcilerinin de katıldığı toplantıda İslam medeniyeti ve İslam dininin önemine dikkat çeken Görmez, “Bugün Türkiye’de de bölgemizde de pek çok yeni yeni dini söylemler duymaya başladık. Farklı dini söylemler, televizyonlardan, sosyal medyadan veya çeşitli mecralardan inşa edilmeye çalışılıyor. Bunun üzerinden gruplar oluşturuluyor. Bu konuda çok dikkatli olmamız gerekir” dedi.
Bu zamanlardan birinin yaşandığını belirten Görmez, “Medeniyet bunalımı denebilecek bir dönem yaşanıyor. Etrafımız kuşatılmış durumda. Fakat ilahi adaleti bünyesinde barındırdığı için daima o yüce kitabın insanlığa sunduğu hakikat, müslümanlara tarihte de umut olmaya devam etmiştir. Medeniyet, bilgi, ahlak, adalet, sanat ve estetik anlayışını, kısaca insanın yeryüzünde ihtiyaç duyduğu şeyleri barındırır” diye konuştu.
İslam medeniyetinin tarihte büyük zorluklardan geçtiğine işaret eden Görmez, “Şu anda dördüncü bunalım döneminde olduğumuzu söyleyebilirim. Birincisi, peygamberimizi kaybettikten sonra insanların içine düştüğü bunalımdı” dedi.
Din ve medeniyetin birbirinden ayrılamayacağına dikkati çeken Görmez, bugün içinden geçilen bunalım ve krizleri aşabilmek için herkesin bir kez daha düşünmesi gerektiğini kaydetti.
Görmez, sadece Almanya’da Türklerin yaptırdığı 4 bin cami bulunduğuna işaret ederek, “Bu camilerdeki hizmetler, Diyanet İşleri Başkanlığınca görevliler verilerek götürüldü. Bugüne kadar da hiçbir sorun çıkmadı. Sadece kendi vatandaşlarımızın ve din kardeşlerimizin, müslüman kimliklerini koruması ve komşularıyla da barış içinde yaşamaları için çok büyük katkılar sağlanmıştır” diye konuştu.
Gaziantep’in sığınmacılara ev sahipliği yaptığına dikkati çeken Mehmet Görmez, bu konuda doğup büyüdüğü kentle bir kez daha gurur duyduğunu söyledi.
Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya da organizasyonu geleneksel hale getirmek istediklerini, böylelikle dünyevi meşgaleden uzaklaşıp ruhları temizlemeye çalışacaklarını söyledi.
Bu toplantılar sayesinde insanı insan yapan ruhun ihtiyaç duyduğu açlığın giderileceğini belirten Yerlikaya, “Bizim dinimiz İslam’dır. Bu dünyaya, aslında öbür dünyaya hazırlık için gönderildik. Büyük ve zor bir sınav. Medeniyetimizin özü, güzel ahlaktır. O yüzden manevi hastalıklardan uzaklaşıp ehli cennetle bir olabilme noktasına gelebilmeliyiz. Yükümüz ağır. O yüzden daha dikkatli olmamız gerekir” ifadelerini kullandı.
BİZİM MEDENİYETİMİZ BARIŞ MEDENİYETİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de din ve medeniyet kavramları arasındaki ilişkinin, bu dönemde daha da ön plana çıktığını vurguladı.
Gaziantep’in dünyanın en eski 20 medeniyet şehirlerinden birisi olduğunu dile getiren Şahin, “Bu gazi şehir bir medeniyet müzesidir, açık hava müzesidir. Bütün medeniyetler en güçlü zamanlarını bu şehirde yaşamışlardır. Dolaysıyla üzerimizde çok büyük sorumluluk var. Bu şanlı tarih ve geldiğimiz medeniyet bize bu sorumluluğu veriyor. Böyle olduğu halde bu kadar kaos, bu kadar savaş, bu kadar göz yaşı, bu kadar fitne niye yaşanıyor. Bunu çok iyi analiz etmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.
“Bizim medeniyetimiz barış medeniyeti” diyen Şahin, ‘bugün yetimin, öksüzün, yaşlının ve mağdurun gözetilmesi’ anlayışını bütün dünya anlayışına dönüştürülmesi durumunda sıkıntıların çözüleceğini ifade etti. Şehin, bizim medeniyetimizin sosoyal barışın, adaletin, refahın adaleti olarak karşımıza çıktığını aktaran Şahin, sevlgi peygamberimizin veda hutbesini örnek almamız gerektiğine vurgu yaptı.
Neredeyse insanlık tarihi kadar eski medeniyete sahip Gaziantep’in bugün 400 bin Suriyeli ensarı ağırladığını da anlatan Şahin, din ve medeniyetine bağlı gençlerle herşeyin daha iyiye gideceğini dile getirdi.