İnsan olmanın özelliği, yaratılışından var olan öğretmek ve öğrenmek ten geçer. İnsan mesuliyet sorumluluğunda yaratılmıştır. İnsanlığın kurtuluş rehberi olan Kur’ an i kerim de Rab il Alemin olan Allah; Okuma yazmanın öğrenmesi için Son Peygamber , Hazreti Muhammed sallallahu aleyhi selem e Meleklerden Cebrail vasıtasiyla, Okuma ve yazmayı öğretmiş tir. Öğretmenin kutsallığı Cebrail aleyhi selamdan intikal etmiştir .Adem aleyhi selem dan başlayan bütün peygamberler aynı zamanda öğretmendirler. Öğrendiği ilmi öğretmeyen yani öğretmenliği hiçe sayan…
Hıdıroğlu : Gaziantep’e bu seferberlikte ilk 5’te yer almak yakışır
Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Cumhurbaşkanı önderliğinde ve TOBB koordinasyonunda başlayan milli istihdam seferberliği kapsamında işverenlerin yararlanacağı SGK desteklerine ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenledi.
İşverenlerce yoğun ilgi gören toplantıda konuşan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, “Gaziantep’e bu seferberlikte ilk 5’te yer almak yakışır” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TOBB Ekonomi Şuarasında yaptığı çağrı ile başlayan milli istihdam seferberliğini desteklediklerini ifade eden Hıdıroğlu, “GTO olarak 17 bin üyemizi de “İstihdama +1 değer de sen kat” diyerek bu seferberliğe destek olmaya çağırıyoruz. Bu seferberliği başarıyla sonuca ulaştırabileceğimiz konusunda tüm üyelerimize sonsuz güven duyuyorum” şeklinde konuştu.
Gaziantep’in bu seferberlikte önder olmaya potansiyeli olduğuna vurgu yapan Hıdıroğlu, şöyle devam etti: “Gaziantep ülkenin en fazla ihracat yapan 5.ili. GSYH’daki yapı en yüksek 10.il. En fazla istihdam sağlayan 9.il. Yani şehrimizin bu işe başaracak potansiyeli mevcut. Gaziantep’e bu seferberlikte ilk 5’te yer almak yakışır.”
Bu seferberlikte devletin işvereni yalnız bırakmadığına vurgu yapan Hıdıroğlu, “Devlet işverene nasıl yaparsan yap, yeter ki birini işe al demiyor.Aksine işverene çok ciddi teşvikler sunuluyor. Devletle işveren arasında bir işbirliği var. Kamu ve özel sektör işbirliğiyle işsizliğin azaltılması, iç ticaretin canlandırılması hedefleniyor” dedi.
SGK Gaziantep İl Müdürü Mehmet Uzun da toplantıda yaptığı konuşmasında Gaziantep’teki işverenlerin yararlanabileceği 10 farklı istihdam teşviki olduğunu söyleyerek, ildeki istihdam sayısının da 395 bin 275 , işyeri sayısının ise 31 bin 884 olduğunu belirtti.
Milli istihdam seferberliği kapsamında devletin ücretini öde gerisi bizden dediğini ifade eden Uzun, işverenin teşvikten yararlanabilmesi için gerekli şartlar ile ilgili şu bilgileri verdi:
“İşverenlerin teşvikten yararlanabilmesi için öncelikle aylık prim ve hizmet belgelerini yasal süresi içerisinde vermesi lazım. Öte yandan, sigorta primlerinin yasal süresinde ödenmesi, kayıt dışı sigortalı çalıştırılmaması, bildirilen sigortalının fiilen çalışıyor olması, SGK’ya prim, idari para cezası ve bunlara ilişkin gecikme cezası ve gecikme zammı borcu bulunmaması veya borcunu yapılandırmış ya da taksitlendirmiş olması aranan diğer şartlar.”
SGK İl Müdür Yardımcısı Mustafa Kahraman da katılımcıları işverenlerin teşvikten yararlanabilmesi için uygulaması gereken prosedürler hakkında bilgilendirdi.