Köseler Mahellesi Muhtarı Hüseyin Çelik ve Gürbaşak Mahallesi Muhtarı Yusuf Sarıkaya’nın girişimleri: İle Nizip ve Yavuzeli İlçelerimize bağlı 15 tane Köyümüzün birbirlerine daha rahat ve kısa yoldan ulaşım sağlamaları için yaklaşık 8 km lik dağ yolu açılarak Merzimen Çayı üzerine köprü atılarak hizmete açılmıştır. Muhtarlarımızın özverili çalışmalarında. Her konuda yardımlarını esirgemeyen ;Proje Ekipman İş Makinası sağlayan Nizip Belediye Başkanı Sayın Ali Doğan’a;Fen İşleri Müdürü Sayın Oktay Aktaş’a Garaj Müdürü Sayın Abdurrahman Aslan’a sonsuz teşekkürler Emeklerine…
Güneydoğulu Tekstil İhracatçıları 2017’den Umutlu
GATHİB Başkanı Konukoğlu: “Bu yılsonunda tekstil ve hammaddeleri ihracatının daha iyi yerlere geleceğine inanıyoruz”
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden geçen yıl 2 milyar 581 milyon 973 bin dolarlık tekstil ve hammaddeleri ihracatı gerçekleştirildi.
Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (GATHİB) Başkanı Sami Konukoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, sektördeki gelişmeleri, geçen yılın ihracatı ve bu yıl izlenmesi gereken yolları değerlendirmek üzere bir araya geldi.
AR-GE, ÜR-GE ve İnovasyon çalışmalarına ağırlık verilmeli
Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıda, tekstil ve hammaddeleri sektöründeki gelişmeler, ihracat ve yeni pazar alanlarıyla sektörün daha da gelişmesine, sorunların çözümüne önemli katkılar sağlayacak unsurlar masaya yatırıldı. GATHİB Başkanı Sami Konukoğlu, yaptığı açıklamada, tekstilin bölge ihracatında önemli bir yer tuttuğunu söyledi. Gelecek yıllarda daha fazla tekstil ve hammaddeleri ihracatı yapabilmek için yenilenmenin şart olduğunu vurgulayan Konukoğlu, Ar-Ge, Ür-Ge ve inovasyon çalışmalarına ağırlık verilmesi gerektiğini ifade etti.
Güneydoğulu Tekstilcilerden 2 milyar 581 milyon 973 bin dolar ihracat
Sektörün geçen seneki ihracatına da değinen Konukoğlu, 2016 yılında tekstil ve hammaddeleri ihracatını 2 milyar 581 milyon 973 bin dolarla kapattıklarını kaydetti. Bölgede üretilen pamuk-akrilik-polipropilen ve diğer suni-sentetik ipliklerin yanında dokuma-örme-dokunmamış kumaşların ve bu ürünlerden mamul eşyanın sektör ihracatında önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Konukoğlu, geleneksel tekstil ürünlerinin yanında katma değeri yüksek teknik tekstil ürünleri ihracatının da gelişme seyrinde olmasının sevindirici olduğuna dikkat çekti.
İhracatta Pazar çeşitliliği önemli
Avrupa Birliği ve Ortadoğu ülkelerinin tekstil ve hammaddeleri ihracatında önde gelen pazarlar olduğuna işaret eden Konukoğlu, “Pazar çeşitliliğini önemsiyoruz, bunun için de yeni pazarlara yöneliyoruz. Bu yılsonunda tekstil ve hammaddeleri ihracatının daha iyi yerele geleceğine inanıyoruz” dedi.