Şireci Tekstil’de sorun çözüldü

Şireci Tekstil’de işçilerle işveren arasındaki ücret anlaşmazlığı çözüme kavuştu. Yapılan görüşmelerde ücret 15 bin 300 TL olarak belirlendi.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Şireci Tekstil’de yaşanan grev tarafların anlaşması ile sona erdi. İşçiler ücretin 15 Bin 300 TL olarak belirlendiği görüme sonrası işlerine döndüler.

Şireci Tekstil’te sabah erken saatlerinde başlayan trafik hala devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in ardından Emek Partisi Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca’da devreye girdi. Karaca işçilerin onayıyla yapılan görüşmeye katıldı. CHP Milletvekili Melih Meriç’in de yer aldığı görüşmelerde işçilerin 15 bin TL aylık + 300 TL devamlılık primi, bayramlarda 3 bin TL ikramiye teklifini değerlendireceği belirtili.

ŞAHİN VE MERİÇ’TEN SONRA KARACA

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in işçilerine hitabından sonra Melih Meriç ile birlikte Şireci ile görüştü. Daha sonra ise devreye EMEK Partisi Milletvekili Sevda Karaca girdi. Fabrikaya gelen Karaca, işçilerin onayıyla görüşmelere katıldı. Karaca, “Bu görüşmelere sizin talepleriniz ne ise, sizin onayınızla dahil olacağız. Kabul mü ?” diye sordu. Karaca, “Mesele işçinin onay vermesi. Her ne pazarlı yapılırsa yapılsın işçinin onay vermesi gerekir” dedi.

KARACA BİLGİ VERDİ

Karaca, “Görüşmeler yapıldı. Fatma Hanım ve Melih bey size rakamları verecekler. Uzlaşma arayışı içindeyiz. O yüzden yeniden somut rakamları duyalım” dedi.

MERİÇ RAKAMLARI SÖYLEDİ

CHP milletvekili Melih Meriç, “Gerçekten zor durumda olduğunuz biliyorum. Ama ülkemizde gerçekten zor durumda. zarar görmeden bu işi bitirelim. Aylık 15 bin + 300 TL devamlılık primi. Bayramlarda 3 bin TL, Pazar mesaisi kanunu hakkınız ne ise o. Erzak verecek. Çünkü hayırsever bir insanı” dedi.