Kurban Bayramı yaklaşıyor tedbirler artıyor

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla beraber vatandaşlarda ve resmi kurumlarda Kurban Bayramıyla ilgili tedbir ve önlemler alınmaya başlanmıştır.

Kurban Bayramının yaklaşmasıyla beraber kurban satış yerleri, kurban kesim yerleri, kurbanlıkların tartılarak satılması ve terazilerin kontrolü Tarım İl Müdürlüğü ve belediyeler tarafından sıkı bir takiple yapılacağını izlenimini vermiştir.

Buna göre, kurban kesim yerlerinin haricinde kesim yapanlar kurban atıklarını toprağa gömen tesislere, toplu kesimler için 293 bin 188 lira, bu fiilin konutlarda işlenmesi halinde 7 bin 283 lira idari para cezası verilecek. Ayrıca kurban satış yerlerinin haricinde satış yapanlar ve faaliyet gösteren kişi ve kurumlar kurbanlık başına 3 bin 36 lira para cezasıyla karşı karşıya kalacaktır. Bu karar 13 hazirandan itibaren başlayarak 15 süreyle tüm illerde uygulanarak tebliğ edilecektir. Bayram hazırlıkları ise Tarım İl Müdürlüğü ve belediyeler tarafından, Valiliğin kontrolünde 1 ay önceden tedbirlerin alındığını kamu kurum ve kuruluşları ile basın yoluyla tebliğ edileceği açıklandı.

Ayrıca, satış yerlerinde, hayvanların sağlıklarının iyi, barındıkları yerin temiz ve sağlık şartlarına uygun olması zorunluluğuna aykırı hareket edenlere 1518 lira, Hayvanları Koruma Kanunu’ndaki “hayvanların kesimi”ne ilişkin düzenlemeye aykırı hareket edenlere hayvan başına 15 bin 939 lira idari para cezası uygulanacak. Hayvanlara kasıtlı olarak kötü davranan kişilere hayvan başına 4 bin 554 lira idari para cezası kesilecek.