Karkamış şehitleri toprağa verildi

Gaziantep’in Karkamış ilçesine dün terör örgütü PKK/YPG tarafından gerçekleştirilen roket saldırısında şehit olan Öğretmen Ayşenur Alkan ve 5 yaşındaki Hasan Karataş gözyaşları arasında toprağa verildiler.

Gaziantep’in Karkamış ilçesine Suriye’nin kuzeyinden dün atılan roket-havanlar nedeniyle hayatını kaybedenler kılınan cenaze namazlarının ardından toprağa verildi. Öğretmen Ayşenur Alkan için Nizip Asri Mezarlığı’nda, Hasan Karataş için Karkamış ilçesi kırsal Karanfil Mahallesi’nde cenaze töreni düzenlendi.

Binlerce yurttaşın katıldığı cenaze töreninde Karataş’ın naaşı, köy mezarlığına defnedildi. Törene Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AKP Gaziantep milletvekilleri, akrabası olan CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ve CHP milletvekilleri katıldı. Öğretmen Ayşenur Alkan için Nizip Asri Mezarlığı’nda kılınan cenaze namazı sonrası toprağa verildi.

NE OLMUŞTU?

Gaziantep’in Karkamış ilçe merkezine dün 10 havan-roket atılmış, roketlerin isabet ettiği Kocatepe İlkokulundaki öğretmen Ayşenur Alkan ile çevredeki 5 yaşındaki Hasan Karataş hayatını kaybetmişti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, saldırıda 19 kişi yaralandığını, tedavisi tamamlanan 12 yaralı taburcu olduğunu bildirmişti. Yetkililerden yapılan açıklamalarda, “saldırının PKK/ YPG tarafından gerçekleştirildiği” ifade edilmişti.