Şimşek’ten Türkiye’ye örnek proje

OSB Başkanı Cengiz Şimşek, müdürlük olarak yapacakları bir tesiste güneşten elektrik üreteceklerini belirterek, yeşil OSB kapsamında örnek olmak istediklerini kaydetti.

Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Cengiz Şimşek,  yaptığı açıklamada, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’nün elektrik altyapısının Türkiye’ye örnek nitelikte olduğunu belirtti. Organize Sanayi Bölgeleri arasında tüketilen enerjinin yüzde 10’unun Gaziantep’ten tüketildiğini anlatan Şimşek, yeni bir projeye başlayacaklarını açıkladı.

Son yıllarda büyük talep gören fabrika çatı güneş enerjisi projelerine de değinen Şimşek, “Birkaç yıl öncesine kadar Güneş Enerji Santrali (GES) için maliyetler 1 milyon doların üzerindeydi, geri dönüşü ise 8-10 yıldı. Ama şimdi 450-500 bin dolar arasında. Geri dönüşün de 5 yıla düşmesiyle birlikte güneş enerjisi yatırımları artar. En azından enerjide ülke olarak dışa bağımlılığımızı azaltırsak mutlu oluruz” diye konuştu.

Sanayicileri GES yapmaları için teşvik ettiklerini ifade eden Şimşek, bu anlamda bir proje için hazırlık aşamasında olduklarını belirterek, şunları kaydetti: “En önemlisi güneş enerjisi için altyapımız uygun ve modern. Yapmak isteyen herkese yasal, hukuksal çerçevede izin veriyoruz. Biz Gaziantep OSB olarak kendimiz de düşünüyoruz. Örnek bir tesis çalışmamız var. Şu an proje aşamasında. Örnek olsun istiyoruz.”