TARİHİ FIRSAT BUGÜN BİTİYOR

Gelir, kurumlar, KDV, ÖTV, MTV, gümrük vergileri, emlak, çevre temizlik vergileri, ceza ve gecikme faizleri, prim borçları, köprü ve trafik cezaları, öğrenim kredisi borcu, kamunun kira alacakları, TOBB-TESK-Barolar Birliği aidatları, çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatifleri’ne olan borçları ile orman köylülerinin kredileri için yapılandırmada bugün son gün, bu fırsatı kaçırmayın.

Yapılandırmanın son günü bugün mesai saati 17.00’ye kadar kurumlarda, internet üzeri ise 24.00’e kadar yapılabilecektir.

Bu tarihi fırsatı vatandaşımız kaçırmamalıdır diyerek açıklama yapan Gaziantep Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mehmet Uzun, gazetemize şunları söylemiştir:

“Bu tarihi bir fırsattır. Bu tarihi fırsatı hiç bir vatandaşımız kaçırmamalıdır. Bilindiği üzere 2020 12. Ayın 31’I son gündü Cumhurbaşkanımızın talimatı ile bu süre 1 Şubat’a kadar uzatılmıştı. Başvurular kurumlar üzere saat 17.00’ye kadar kabul edilecektir, internet üzerinden ise gece saat 24.00’e kadar başvurular alınacaktır. Ba tarihi fırsatı vatandaşlarımız iyi değerlendirmelidir, bu fırsat bir daha ele geçmez. Diğer yandan emeklilik hakkı doğan bağkur emeklilerimiz ise bu tarihi fırsattan yararlanarak kurumumuz 3 banka üzerinden anlaşma yapmıştır. Kredi çekerek SGK’ya olan borcunu kapatarak vatandaşlarımız emekli olabilir. Yalnız şartları tutan, şartları uyan vatandaşlarımız emekli olabilir. Bunun için ise vatandaşlarımıza bizler elimizden gelen tüm yardımları göstererek  yardımcı oluyoruz. Emeklilik süreci de Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bir ay uzamıştır. Bu tarihi fırsatta emekli olacaklar bunu kaçırmasınlar” dedi.

Vergi borcu yapılandırma başvuruları milyonlarca vatandaşın gündeminde yer alıyor. Şubat ayına kadar başvuruların alınacağı bilinirken ocak ayının bitimine kısa süre kala İnteraktif Vergi Dairesi ve e devlet üzerinden işlemler hız kazandı. Vatandaşın yükünü hafifleten bu kanunla birlikte KYK öğrenim kredisi, trafik cezaları, MTV, SGK, vergi borçları gibi birçok borcun 18 taksite varan fırsatlarla ödeme imkanı yakalanıyor.

VERGİ BORCU YAPILANDIRMADA SON GÜN BUGÜN

Vergi borcu yapılandırma başvuruları son günlerde epey araştırılıyor. KYK, SGK, MTV borçları interaktif vergi dairesi ve e-devlet sistemi aracılığı ile alınıyor. Son duyuruya göre vergi borcu yapılandırma işlemi 31 Ocak’a uzatılmış bugün tatil gününe geldiği için de son başvuru tarihi 1 Şubat olarak kabul edilmişti…

Buna göre, daha önce 31 Aralık 2020 olan başvuru süresi ve ilk taksit süresi bir ay uzatıldı. Vergi yapılandırma borcu 1 Şubat tarihinde sona erecek. İlk taksit ödemeleri 28 Şubat 2021 tarihine denk gelirken, bu tarih tatile rastlaması sebebiyle 1 Mart 2021 olarak kabul edildi. İkinci taksit ödemeleri için 31 Mart 2021 son tarih olarak belirlendi.

7256 sayılı yapılandırma kanunu kapsamında gerçekleşecek olan vergi borcu yapılandırma işlemleri ile ödemeler, 18 ay taksit ve toplam 36 ay vadede tamamlanacak.

Mükellefler, vergi dairelerine gitmek yerine İnteraktif Vergi Dairesinden (www.ivd.gib.gov.tr) başvuru yapabilecek. Vatandaşlar, ev ya da ofislerinden, bilgisayar veya akıllı cep telefonları üzerinden vergi işlemlerini 7 gün 24 saat online gerçekleştirebilecek. Mükellefler, yine yapılandırma ödemelerini de online şekilde bu sistemden tamamlayabilecek. İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden başvurusu alınan mükellefler, belirlenen plana göre ödemelerini peşin veya taksitler halinde anlaşmalı bankaların kredi kartlarını kullanarak yapabilecek.

İnteraktif Vergi Dairesine, www.gib.gov.tr ve www.turkiye.gov.tr adreslerinden de erişilebiliyor. Gelir, kurumlar, KDV, ÖTV, MTV, gümrük vergileri, emlak, çevre temizlik vergileri, ceza ve gecikme faizleri, prim borçları, köprü ve trafik cezaları, öğrenim kredisi borcu, kamunun kira alacakları, TOBB-TESK-Barolar Birliği aidatları, çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatifleri’ne olan borçları ile orman köylülerinin kredileri yapılandırma kapsamında bulunuyor.