VALİ GÜL, “UYUŞTURUCU İLE TOPYEKÛN BİR MÜCADELEYE İHTİYAÇ VAR”
İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan “En İyi Narkotik Polisi, Anne” projesi Gaziantep’te de başladı.
Proje kapsamında Şehitkâmil Kültür ve Kongre Merkezi’nde bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Vali Davut Gül, burada yaptığı konuşmada, uyuşturucu ile topyekûn bir mücadeleye ihtiyaç olduğunu kaydetti.
Toplantıya, Vali Davut Gül’ün yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vekili Osman Toprak, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı, Şahinbey Kaymakamı Tahir Şahin, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Jandarma Komutanı Hüseyin Bekmez, Yeşilay Gaziantep Şube Başkanı Fatih Tamer ile eğitimci, sosyal çalışmacı, gönüllü çalışanlardan oluşan bayan görevliler katıldı.
Toplantı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun proje tanıtım toplantısında yapmış olduğu sunum gösterimi ile başladı. Narkorehber eğitim sunumu ile devam eden toplantıda UYUMA mobil uygulaması hakkında bilgilendirme videosu izlendi.
“POLİSİYE TEDBİRLERİN ÖTESİNDE KORUYUCU VE ÖNLEYİCİ TEDBİRLER ALMAK GEREKLİ”
Toplantıda katılımcılara hitap eden Vali Gül, toplum olarak herkese, özellikle annelere büyük görev düştüğünü belirterek “Hepimize o kadar yakın ki hiçbirimiz asla benim çocuğum yakınım bu işe bulaşmaz diyemeyiz. Toplumda bu sıkıntı devam ettiği müddetçe hepimiz aynı ölçüde risk altındayız. Bunun için de topyekûn bir mücadeleye ihtiyaç var. Polisiye tedbirler anlamında yapılması gereken işler yapılıyor. Ama polisiye tedbirlerin ötesinde koruyucu ve önleyici tedbirler almak, duyarlılık oluşturmak gerekiyor. Bir mahallede bir sıkıntı varsa polise bildirelim bu sıkıntı ortadan kalksın diye bir algı var ama bu hayatın gerçekleri ile çok örtüşmüyor. Polis suç işleyenlerle ilgili görevini yapıyor ama suç işlenmeden önceki dönemde aileye önemli görev düşüyor, ailenin güçlendirilmesi gerekiyor, burada da İçişleri Bakanlığımızın bu son projesi ile annelerin eğitilmesi, annelerin duyarlı hale getirilmesi isteniyor” dedi.
İçişleri Bakanlığı’nın UYUMA uygulamasına dikkat çeken Vali Gül, “UYUMA projesinin herkesin telefonuna yüklemesi gerekiyor. Herhangi bir olumsuzluk gördüğünüzde tek tuşla ihbar edebiliyorsunuz. 155’i aradım sırada insanlar vardı, ya da sorunumu tam olarak anlatamadım gibi serzenişlerde bulunuluyor. Uyuma uygulaması ile her şey kayıt altında. Siz, orda tek tuşa basarak şahit olduğunuz narkotik suçlarla ilgili olumsuzluğu bildirmiş oluyorsunuz. Ve oraya en yakın polis ekibi oraya gelmiş oluyor. Bu çok kolaylaştırıcı ve direk uzmanını bulma anlamında önemli bir çalışma. Bunu hem telefonlarınıza indirin hem de çevrenizdeki insanlara tavsiye edin. Bu sorun hepimizin sorunu. Şehrimizin, ülkemizin sorunu. Bireysel anlamda da hepimizin sorunu. Uyuşturucunun nereden alışkanlık haline geldiğine bakıldığında arkadaş çevresi dikkat çekiyor. Sadece kendi çocuğunuzu koruyarak meseleyi çözemezsiniz, komşunun çocuğunu da arkadaşlarını da korumak durumundasınız” ifadelerini kullandı.
Toplantı, katılımcılarla yapılan değerlendirmeler ile sona erdi.