“Fransızı kovan Antepli, virüsü de kovar”

Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki, Fransızı kovan Anteplinin virüsü de kovacağını söyledi.

Gaziantep’te ilk ropartajını gazetemiz Zafer’e yapan Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki, Allah rızası için maske takın diyerek gazetemize şunları söyledi:

“Göreve Cumartesi günü başladım. Gece gündüz demiyoruz, halkımızın sağlığı, geleceğimizin teminatları olan çocuklarımızın sağlığı için çalışmalarımızı titizlikle ve gayretle yapıyoruz. İnşallah okulların açılmasına az bir süre kala bu virüs illetinden kurtulacağız. Vaka sayımız belli oranda ve gelecek haftadan itibaren vaka sayısı oranında düşüş sağlanmasını bekliyoruz, bunun tüm teminatını da söyleyebilirim.

Özellikle vatandaşlarımızdan maske takmalarını Allah rızası için istiyorum. Maskelerimiz çeneye değil ağız ve burun kapanacak şekilde tam siperli şekilde kapanmasını istiyoruz. Allah aşkına gelsin bu bizim çalışma şartlarımızı görsünler, biz halkımızın sağlığını daha iyi olmasını beklerken vatandaşlarımız maske takmama konusunda direniyor. Maske konusunda ve hijyenik konusunda gerekli tedbirleri ve önlemler alınsa bu virüsten kurtulacağız. Gaziantepliler Kurtuluş Savaşında Fransızları kovdu, tüm Türkiye’ye örnek olarak Türkiye’yi kurtardı. Bu virüsten mi baş gelemeyecek. Şimdi ise gerekli tedbirleri ve önlemleri alarak virüs illetinden kurtulacağımıza eminim.

Hastaneleri geziyorum gece gündüz, çalışanları motive etmeye çalışıyorum, hiç bir sıkıntımız yok, personel eksiğimiz bulunmamaktadır, tıbbi cihaz eksiğimiz yok, 7 gün 24 saat tam teşekküllü hizmet vermekteyiz.

Özellikle vatandaşlarımızdan isteğimiz zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamalarını istiyoruz. Gaziantep’e geldikten sonra hastaneleri denetlerken Kayaönü, Çıksorut, Düztepe, Çarşı merkez, Kırkayak buralarda vatandaşlarımızın yoğunluğu var. Sosyal mesafeye dikkat ederek gerekli tedbirlerini almalarını istiyorum. Zorunlu olmadıkça da evlerinden çıkmalarını uygun görmüyorum.

Ben buradan sizler aracılığıyla Gaziantep esnafını da uyarmak istiyorum. Müşteri kendisini bırakıp kaçacak zannetmesin, maske takmayı zorunlu kılsın, amacımız maske takarak hem kendi sağlıklarını hemde müşteri sağlığını korumuş oluyorlar. Dezenfektan ve gerekli temizlik ve hijyen kurallarına uymalarını istiyorum esnafımızdan. Önlemleri biz alırsak virüsten Gaziantep kurtulmuş olur” dedi. (Yaşar Elma)