GAZİANTEP TOBB FEN LİSESİ ULUSLARARASI STANDARTLARA SAHİP ŞEHRİMİZDEKİ İLK VE TEK OKUL OLDU

İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi (OHSAS) 18001:2007  Uluslararası standartlara uygun okul olma kapsamında TOBB Fen Lisesinin yaptığı başvuru üzerine, Milli Eğitim Bakanlığı Belgelendirme Karar Komitesi tarafından okul yerinde denetlenmiştir. Yapılan denetleme ve inceleme çalışması sonrasında okulun kurmuş olduğu İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi  uygun bulunmuş ve sertifikalandırılmıştır. TOBB Fen Lisesi Gaziantep’teki İLK ve TEK Okul olduğu Sertifika ile tescillenmiştir.

Sertifika Gaziantep Valisi Davut GÜL ile İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz METE tarafından tüm kurum ve okul müdürlerinin katıldığı törende, TOBB Fen Lisesi Okul Müdürü Mehmet ŞİMŞEK’e verilmiştir.

“Kaza Geliyorum Demez” ya da “Görünmez Kaza” sözleri tedbirsizliğin ifadesidir. Aslında Kaza bağıra bağıra geliyorum der, yeter ki onu duyan bir kulak ve gören bir göz olsun. İşte bu bilinç ancak İş Sağlığı ve Güvenliği Sisteminin (OHSAS) oluşturulması ile mümkün olabilir. Okulumuz, okul olarak Gaziantep’te ilk ve tek TS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemini (OHSAS) kuran okul olmuştur.