DEAFLYMPİC 2017’YE GAZİANTEP DAMGASI

Deaflympics 2017 Samsun İşitme Engelliler Olimpiyatları’na Gaziantep damga vurdu. Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları 6 madalya ile şehre döndü.

 

Altı kıtadan 97 ülkeyi temsil eden 3.148 sporcunun katılımıyla gerçekleşen tarihin en büyük Deaflympics organizasyonu olan Samsun 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları muhteşem bir kapanış töreniyle sona erdi. Türkiye’nin  46 madalyasına Gaziantepli sporcular 6 madalya alarak katkı sağladı. Taekwondo, Judo ve Atıcılık branşlarında derece alan Gaziantepli sporcular mutluluklarını Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir ile paylaştı.

 

İŞTE MADALYA KAZANAN SPORCULAR

Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcularından Ayşegül Gökkaya Taekwondo da senkron takımıyla altın madalya alırken poomsae de ise gümüş madalyanın sahibi oldu. Judo da Serpil Yavuz, Dilek Altın ve Zehra Özbey olimpiyat üçüncüsü olarak bronz madalyanın sahibi oldu. Atıcılık’ta 50 metre serbest tabanca atışında ise Mehmet Bal olimpiyat dördüncüsü olmayı başardı.

 

İL MÜDÜRÜ DEMİR’İN ALTIN DOPİNGİ

Deaflympics 2017 Samsun Olimpiyatları’ndan madalya ile Gaziantep’e dönen 6 sporcu davul ve zurna ile karşılandı. Şampiyon sporcular ayaklarının tozuyla Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir’i makamında ziyaret etti. Başarıdan memnun olduklarını ve gurur duyduklarını dile getiren İl Müdürü Ökkeş Demir ise şampiyonları altın ile ödüllendirdi. Sporcular ile yakından ilgilenen Demir, şu açıklamalarda bulundu; “ Ülkemizin 46 madalya ile dördüncü tamamladığı olimpiyatlarda, şehrimiz büyük bir başarı göstererek ülkemizdeki en çok madalyanın sahibi olmuştur. 6 Madalya ile şehre dönen sporcularımıza ve teknik heyeti başarılarından dolayı tebrik ederim. Her defasında ile getirdiğimiz gibi sporcu aklını kiraya vermeyen veya satmayandır. Ülkemizin büyük bir özveri ve kahramanlıkla atlatmış olduğu hain girişimde bunun en büyük örneğidir. Biz sporcularımıza aşıladığımız vatan, bayrak ve millet sevgisi sayesinde bugünleri görmekteyiz. Aklını kiralamayan ve satmayan sporcularımızın aldıkları bu başarılarda hainlerin yüzüne bir Osmanlı tokadı olarak inmiştir. Bizlere bu gururu yaşattıkları için ayrı ayrı hepsine teşekkür ederim.”