Eğitimciler yemekte buluştu

Gaziantep’teki rehabilitasyon merkezi kurucuları, İl Milli Eğitim Müdürü Mete Cengiz, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe ve şube müdürleri ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

Toplantıda özel eğitimin Gaziantep’teki durumu değerlendirildi. İl Milli Eğitim Müdürü Mete Cengiz, toplantıda yaptığı konuşmada: Özel eğitimde Gazinatep’in diğer şehirlerden önde olduğunu, ancak her sektörde çürük elmaların olabileceğini bu sektörde de varsa elbirliğiyle bunların ayıklanması gerektiğini bu konuda kimseye taviz vermeyeceklerini, ama sektörün ve eğitimin daha iyi olması için de her aşamada üzerlerine düşen ne varsa ekibiyle yapacaklarını belirtti.

Okullarda da destek eğitimi verildiğini, ama bunların rehabilitasyonların önünü kesmek gibi bir amacının olmadığını, böyle algılayan yöneticiler varsa bunları uyaracaklarını, amacın destek eğitimine ihtiyaç duyan öğrencilerin akranlarıyla aynı ortamda eğitim görmeleri ve akranlarına yetişmeleri olduğunu belirtti.

Gaziantep’te eğitimle ilgili konuşmalarda sürekli olumsuzlukların anlatıldığını ve bundan çok rahatsız olduğunu belirtti. Oysa şehrimizde eğitimde çok güzel başarılar elde edildiğini, ama bunlardan kimsenin bahsetmediğini üzülerek söyledi. Örneğin bir okulda sınıfın büyük çoğunluğunun tıp fakültesini kazandığını, çok sayıda Türkiye dereceleri elde edildiğini, bu güzel örnekleri öne çıkarmak gerektiğini, rehabilitasyonların da yürüyemeyen çocukları yürüttükleri, konuşamayan çocukları konuşturdukları, okuma yazma bilmeyen çocukları okuttukları güzel örnekleri öne çıkarması gerektiğini, eğitimle ilgili her türlü eleştiri ve önerilere de açık olduklarını ve bunları dikkate aldıklarını belirtti.

GÜNDER Yönetim Kurulu Başkanı Yener Doğruer de müdürlere sektöre gösterdikleri ilgi nedeniyle teşekkür etti ve rehabilitasyon merkezleri olarak Türkiye’ye örnek çalışmalar yaptıklarını belirtti.