İlk kafileyi Tahmazoğlu uğurladı

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ’Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına’ projesi kapsamında 2017 yılının ilk kafilesini karanfillerle uğurladı.

 

Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılında başlayan ’Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına’ Projesi’ ile 42.029 kişiyi ecdadıyla buluşturan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu 2017 yılında da 20.000 kişiyi daha şüheda topraklarına uğurladı.

 

Şahinbey Belediyesi’nin tahsis ettiği servislerle evlerinden alınarak havaalanına gelen öğrenciler Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İl Müftüsü Ahmet Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, protokol üyeleri ile bir araya gelen 183 öğrenciler karanfillerle uğurlandı.

 

BAYRAĞINA, VATANINA SAHİP ÇIKAN BİR NESİL YETİŞECEK

Öğrencileri uğurlamak için havaalanına gelen Başkan Mehmet Tahmazoğlu, ‘Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına’ projesi kapsamında bugüne kadar 42 bin öğrenciyi Çanakkale’ye götürdüklerini ve bu yıl içerisinde 20 bin öğrenciyi daha Çanakkale ile buluşturarak bu sayıyı 62.000’e çıkaracaklarını söyledi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, gençlerin milli şuurla yetişmesi için bu projenin önemli katkıları olacağını belirterek, “Çok önemli bir proje şu ana kadar 42.000 öğrencimizi Çanakkale ile buluşturduk. 2017 yılı içerisinde 20 bin öğrencimizi daha ecdadımız ile buluşturacağız. Gençlerimiz bu sayede bu vatanın nasıl kazanıldığını yerinde görecek, tarihin nasıl yazıldığını müşahede edecek. Ecdadının yaptığı gören yeni nesil bayrağına, vatanına bağlı bir nesil olarak yetişmeye devam edecek” dedi.

 

ÖVÜNÇ VE KAHRAMANLIKLARLA DOLU BİR MİLLETİZ

Kendilerini uğurlamaya gelen uğurlamaya gelen İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete ise Türk milletinin tarihi övünç ve kahramanlıklarla dolu bir millet olduğunu kaydetti.

Çanakkale gibi tarihi yerlerin görülmesinin eğitimin bir parçası olduğunu söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, “Övünç ve kahramanlıklarla dolu bir milletiz, gerek bilimde, gerek ilimde tüm dünyaya tarih boyunca medeniyet götürmüş bir milletin evlatları olarak bir tarihin başlangıç yeri olan Çanakkale’ye öğrencilerimizi götürüyoruz” diye konuştu.

 

DUALARLA UĞURLANDILAR

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Ahmet Çelik tarafından dua edildi. Duadan sonra protokol üyeleri tarafından öğrencilere karanfil verilerek Çanakkale’ye uğurlandı.

Projenin başladığı 2015 yılından itibaren 42 bin 29 öğrencinin gönderildiği Çanakkale’ye 2017 ve 2018 yıllarında toplam 40 bin öğrencinin daha gönderilmesi hedefleniyor.