ÜNSAL ÖREN EĞİTİM KURUMLARI ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 102. YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü kapsamında Özel Ünsal Ören Eğitim Kurumları tarafından tören düzenlendi.

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen, Ünsal Ören Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ünsal Ören, yönetim kurulu üyeleri, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve velilerle birlikte yaklaşık 700 davetlinin katıldığı 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Töreni, şehitlerin anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

“BİZİ TARİH SAHNESİNDEN SİLMEYE ÇALIŞAN ZAVALLILAR, ÇANAKKALE’DE GEREKLİ TOKADI YEMİŞTİR”

Programın açılış konuşmasını yapan Ünsal Ören Eğitim Kurumları Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ünsal Ören, “18 Mart 1915… Bu tarih yalnız inanan aziz milletimizin şanlı ve şerefli bir zaferi değil, aynı zamanda kendilerini dünyanın efendisi zanneden, emperyalist ve zalim güçlerin yenilgisidir. Bir millet kendisini savaşlarla anlatır. Bizi tarih sahnesinden silmeye çalışan zavallılar, Çanakkale’de gerekli tokadı yemişlerdir. Bu millet her daim kendisini kanıtlayabilir. En yakın örneği 15 Temmuz gecesidir. Hepimiz bunu yaşadık. Bu milletin damarlarındaki kan asildir. Yeter ki bu millet iyi yönetilsin, önü açılsın. O vakit ulaşamayacağı hiçbir menzil yoktur. Bu millet ilelebet, tarihinde olduğu gibi, gittiği her yere adaleti, sevgiyi, kardeşliği ve paylaşmayı götürmüştür. Böylece o yerlerin hakimi ve hakanı olmuştur. Şu anda bile, dünya milletleri içinde, birçok ülke ve milletler yeniden aynı şekilde bizim kendilerini kucaklamamızı istiyorlar, hasret içindeler. İşte bu hasreti dindirecek gençleri yetiştirmek de biz eğitimcilerin asil görevidir. Bizler, Ünsal Ören Eğitim Kurumları olarak tüm çalışanlarımızla, gerçekleri bilmeyen silik bir toplumun yetişmesine gönlümüz razı değildir. Razi değiliz ki şuan burada karşınızdayız. Bu şanlı zaferin 102. yılında Aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha yad ederken, geceye emeği geçen , bizleri duygusal bir atmosferde buluşturan herkese saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Çanakkale Destanı’nı anlatan videoların gösterildiği programda, öğrenciler günün önemine ilişkin yazılar okudu, şiir dinletileri sundu.

Öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde hazırlayıp sahneledikleri tiyatrolarla davetlileri hüzünlendirirken halk oyunları gösterisi ve “Son Kale” ile “Bu Vatan Kimin?” gibi çeşitli oratoryolarla programa katılanlardan tam not aldı.

Öğrencilerden oluşan okul korosu ve öğretmenler tarafından birbirinden güzel Çanakkale türkülerinin seslendirildiği programda , “İzmir Marşı” tüm katılımcılar tarafından coşkuyla söylendi.

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Töreninin kapanış konuşmasını yapan Ünsal Ören Eğitim Kurumları Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ünsal Ören, programda emeği geçenlere teşekkür ederek öğretmenlere çiçek takdim etti.

Tören, toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.