ŞAM TATLISIYLA BAKLAVACILARA RAKİP OLDU

Baklavanın merkezi olan Gaziantep’te yaptığı ve manilerle sattığı Şam Tatlısı ile ün kazanan Memik Bahçecioğlu, vatandaşların vazgeçilmez tatlıcısı haline dönüştü.

Yazıcık’lı Memik Usta olarak tanınan Bahçecioğlu, baklava şehri Gaziantep’te evinde yaptığı Şam tatlılarıyla baklavacılara da rakip olmuş durumda.

 

SİYASETÇİLERİN TATLISI MEMİK USTA’DAN

Seyyar tatlı satışının çok zor bir iş olduğunu ifade eden Memik Bahçecioğlu, imalatı evinde, satışı da seyyar olarak yaptığı için çok büyük sıkıntılar yaşadığını söyledi. Sabit bir iş yerine sahip olmak istediğini ve bu konuda da yetkililerden yardım beklediğini anlatan Bahçecioğlu, “Ucuz fiyattan satışa sunduğum Şam Tatlı`yı, dar gelirlilerin yanı sıra çok zengin insanlar da afiyetle yiyor. Kamuoyunun da çok yakından tanıdığı bir isim olduğum için, sabit müşterilerim sürekli bana sipariş veriyor. Yani, fakirlerin yanı sıra, zenginler, siyasetçiler, bürokratlar da benim müşterilerim arasında yer alıyor. Ayrıca, Gaziantep`e gelen yerli ve yabancı turistler de tatlıma büyük ilgi gösteriyor. Özellikle, yabancı turistler satış yaparken söylediğim manileri keyifle dinliyor ve benimle de mutlaka hatıra fotoğrafı çektiriyorlar” dedi.

 

EN BÜYÜK HAYALİ  İŞYERİ SAHİBİ OLMAK

En büyük arzusunun kendine ait bir işyerinin olması olduğunu kaydeden Memik Usta, “10 metre karelik bir mekan bana yeter. Özellikle, tarihi ve kültürel mekanların yoğun olarak bulunduğu, yerli ve yabancı turistlerin de çok ziyaret ettiği bölgelerde bir iş yerim olmasını çok istiyorum. Hep bu düşünce ile çalışıyor ve mücadele veriyorum. Bunun için gece yarılarına kadar maniler söylüyor ve tatlı satışı yapıyorum. Söylediğim manileri ilk zamanlar vatandaşlarımız yadırgamışlardı. Hatta sesimin fazla çıkması nedeniyle bir çok kişiyle zaman zaman tartışmalarda yaşadım. Ancak aradan geçen zaman içerisinde vatandaşlarımız bana ve manilerime alıştılar. Artık sevilen bir kişi oldum. Bu son derece keyif verici. İşimi çok zor şartlar altında yapıyorum. Artık eskisi kadar gücüm kalmadığından yorgun düştüm. Evim çok küçük onun için imalat yapmakta da zorlanıyorum. Yaşımda ilerlediği için seyyar olarak gezmek bana zor gelmeye başladı. Kendime ait sabit bir iş yeri açmak için var gücümle çalışıyorum” diye konuştu.