Hıdıroğlu : Odamızda İŞKUR Kayıt Noktası oluşturduk

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Cumhurbaşkanı önderliğinde ve TOBB koordinasyonunda başlayan milli istihdam seferberliği bilgilendirme toplantılarının ikincisini İŞKUR ve KOSGEB destekleri hakkında yaptı.

Yoğun ilgi gören toplantıda konuşan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, Oda bünyesinde +1 istihdam teşvik paketi uygulamasına ilişkin şartları taşıyan elemanların ve işverenlerin kayıtlarını yapabilmeleri için “İŞKUR Kayıt Noktası” oluşturduklarını söyledi.

İstihdam seferberliği ile kamu ve özel sektör işbirliğiyle işsizliğin azaltılması, iç ticaretin canlandırılmasının hedeflendiğini dile getiren Hıdıroğlu, “Asıl önemli olan istidama kalıcı şekilde destek sunmak ve işsizliği azaltmak, kayıt dışılığı yok etmek. Ancak bu şekilde gerçek bir kalkınma sağlayabilir ve orta gelir tuzağından kurtulabiliriz. O nedenle öncelikle vasıfsız işgücümüzü eğitip, meslek edindirip, işgücü piyasasına kazandırıp, kalıcı şekilde istihdam edebilmeliyiz” dedi.

“Gaziantep Ticaret Odası olarak üyelerimize İŞKUR işlemleri konusunda destek verebilmek için “İŞKUR Kayıt Noktası” oluşturduk” diyen Hıdıroğlu şunları söyledi:

“Bir personelimiz işçi arayana da iş arayana da buradan destek verecek.+1 istihdam teşvik paketi uygulamasına ilişkin şartları taşıyan işe girecek elemanların ve işverenin kayıtları Odamız  “İŞKUR Kayıt Noktasında” yapılabilecek.”

KOSGEB Gaziantep İl Müdürü Sadık Gözek ve İŞKUR Gaziantep İl Müdürü Siraç Ekin de toplantıda yaptıkları sunumlarında işverenlerin yararlanabileceği istihdam desteklerine ilişkin detaylı bilgi vererek katılımcıların sorularını yanıtladılar.