BİRİNCİLER ŞAHİNBEY’DEN

Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçılar Derneği’ninde  (TAP) desteğiyle düzenlenen atık pil toplama kampanyasının birinciliğine Şahinbey bölgesindeki okullar adeta ambargo koydu.

 

2013 yılından bu yana Gaziantep’in tüm ilçelerinin içinde bulunduğu atık pil toplama yarışmasında 1. 2 ve 3.ler Şahinbey bölgesinden çıkıyor. Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçılar Derneğinin de  (TAP)’ın organize ettiği projede Şahinbey Belediyesi atık pil toplama kampanyasında dereceye giren okullara hediyeler vererek destek oluyor. Şahinbey Belediyesi Şahinbey Bölgesinde bulunan anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselere atık pil kapları bırakarak atık pil toplanması yönünde sürekli teşvik edici bilgiler veriyor. 2013 yılından 2016 Kasım ayına kadar Şahinbey Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Şahinbey bölgesindeki okullardan 7.792 ton/kg atık pil topladı

 

ÇEVREMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ

 

Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu, çocuklara ve gençlere çevre bilincini aşılamak amacıyla 2013 yılından bu yana böyle bir kampanya düzenlediklerini belirterek; ”Yaşadığımız dünyayı korumak, çevremize sahip çıkmak, çocuklarımıza güzel bir gelecek bırakmak hepimizin elinde. Atık piller toprağa, tarım arazilerine ve geleceğimize zarar veren unsurlar. Pillerden vazgeçmemiz mümkün değil ama onları usulünce toplayarak bertaraf ettiğimiz zaman, geleceğimize de ciddi bir yatırım yapmış olacağız. Bu konuda okullarımıza öğretmenlerimize ve öğrencilerimize yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

 

KAMPANYA DEVAM EDİYOR

Kampanyadaki derecelere abone olan Şahinbey Belediyesi 2017 yılının Nisan ayında da derecelere el koymak için yoğun bir şekilde çalışıyor. Okullar atık pil kampanyasında aldığı başarılara göre ödüllendirilerek çevre konusunda duyarlılık belgesi verilerek okullar teşvik ediliyor.