GÖKDAĞ UYUŞTURUCU VE HIRSIZLIK İÇİN KOMİSYON KURULMASINI İSTEDİ

CHP’li Gökdağ, Gaziantep’te son dönemde artan uyuşturucu bağımlılığı ile hırsızlık ve gasp olaylarının araştırılmasını istedi. Bunun için bir araştırma önergesi veren Gökdağ, “Gaziantep’te öğrenciler dahil uyuşturucu kullanıcı sayısında müthiş bir artış yaşanmaktadır. Fiyatı yüksek olan ve ‘Ateş Buz’ denilen uyuşturucuyu almak için öğrenciler ve gençler fuhuşa ve hırsızlığa teşebbüs etmektedir” dedi.

 

Gaziantep’te son yıllarda artan Suriyelilerin sayısına paralel olarak hırsızlık ve gasp olaylarının da artış gösterdiğine değinen Gökdağ, “Her gün hırsızlık ve gasp olaylarının yaşandığı Gaziantep, huzurlu bir kent olmaktan çıkmış, en çok suç işlenen iller arasına girmiştir. Eğer gerekli tedbirler alınmazsa güzel şehrimizde huzur kalmayacaktır” uyarısında bulundu.

 

GAZİANTEP

 

TBMM Adalet Komisyonu Üyesi ve CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, Gaziantep’te son dönemde artan uyuşturucu bağımlılığı ile hırsızlık ve gasp olaylarının araştırılması için TBMM’de araştırma komisyonu kurulmasını istedi. Bu amaçla bir araştırma önergesi veren Gökdağ, “Gaziantep’te öğrenciler dahil uyuşturucu kullanıcı sayısında müthiş bir artış yaşanmaktadır. Hırsızlık ve gasp olaylarının da önüne geçilememektedir. Güzel şehrimiz, huzurlu bir kent olmaktan çıkmış, en çok suç işlenen iller arasına girmiştir. Eğer gerekli tedbirler alınmazsa güzel şehrimizde huzur kalmayacaktır. Bir an önce kentimizin huzurlu yaşamına geri dönmesi sağlanmalıdır” dedi.

 

GAZİANTEP UYUŞTURUCUDAN ÖLÜMDE ÜST SIRALARDA

 

Gökdağ, TBMM’ye sunduğu araştırma önergesinde, Birleşmiş Milletler 2016 raporuna göre, dünya genelinde uyuşturucu bağımlılarının sayısının 29 milyona ulaştığını ve yetişkin nüfusun yüzde 5’inin, bir başka deyişle 15-64 yaşları arasındaki yaklaşık 250 milyon kişinin en az bir uyuşturucu madde kullandığının tespit edildiğini vurguladı. Rapora göre, madde kullanım bozukluğu olan her 6 kişiden ancak 1’inin tedavi olduğunu ifade eden Gökdağ, şöyle devam etti:

“Türkiye Uyuşturucu Raporu verilerine göre ise 2007-2013 yılları arasında doğrudan madde bağımlılığı nedeniyle 2007’de 136 kişi hayatını kaybederken, 2013’te bu sayı 232’ye yükselmiştir. Söz konusu dönemde toplam 1061 kişi madde bağımlılığı nedeniyle hayatını kaybetmiştir. 2009-2014 yılları arasında ayakta tedavi gören ve yatarak madde bağımlılığı tedavisi gören hasta sayısının 1 milyon 182 bin 505 kişi olduğu ve en küçük bağımlı vaka yaşının 11’e düştüğü ürkütücü bir gerçek olarak karşımıza çıkmaktadır. Rapordaki bir diğer gerçek ise Gaziantep’in en fazla uyuşturucudan ölen kişi sayısında üst sıralarda yer almasıdır.

Son günlerde halk arasında “Ateş Buz” denilen Met amfetamin adlı sentetik bir uyuşturucu türünün Gaziantep’te alenen açıkta satıldığı ileri sürülmektedir. Şu anda Gaziantep’te öğrenciler dahil kullanıcı sayısında müthiş bir artış yaşanmakta ve fiyatı yüksek olan ‘Ateş Buz’ denilen bu uyuşturucuyu almak için öğrenciler, gençler ve yetişkinler fuhuşa ve hırsızlığa teşebbüs etmektedir.”

Ateş Buz’un kokain, eroin, esrar ve bonzaiden daha tehlikeli ve zararlı olduğunu, bunu kullananların yasa dışı her şeyi yapmayı göze aldıklarını kaydeden Gökdağ, “Teknolojinin gelişmesine paralel internet üzerinden yapılan uyuşturucu ticaretinin son yıllarda arttığı ve bu durumun gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde uyuşturucuya erişimi kolaylaştırarak yeni kullanıcıları cezbedebileceği düşüncesi endişe yaratmaktadır” dedi.

 

 

ARAŞTIRMA KOMİSYONUNDA DEĞERLENDİRİLMELİ

 

Gökdağ, yoğun göç altında bulunan Gaziantep’te son yıllarda Suriyeliler’in sayısındaki artışa paralel olarak hırsızlık ve gasp olaylarının arttığını, bunun da halkı tedirgin ettiğini ifade ederek, “Her gün hırsızlık ve gasp olaylarının yaşandığı Gaziantep, huzurlu bir kent olmaktan çıkmış, en çok suç işlenen iller arasına girmiştir. Eğer bu sorunlar dikkate alınmaz, sorgulanmaz, nedenleri konusunda araştırma yapılmaz ve gerekli tedbirler alınmaz ise güzel şehrimizde huzur kalmayacaktır. Gittikçe artan ve önüne geçilemeyen uyuşturucu bağımlılığı, hırsızlık ve gasp konusunda önleyici tedbirler alınması için yapılması gerekenler ve bu olayların artışındaki sebeplerin bulunması gerektiği düşüncesiyle Meclis’te bir araştırma komisyonu kurulması şarttır” diye konuştu.