Türkiye’nin 6. büyük şehrine bir öğretmenevi yetmiyor

Kemal Şengül: “Gaziantep’e 2 Öğretmenevi daha açılmalı”

 

Üstün Çıbık: “Mutlaka ve mutlaka en az 1 tane daha…”

 

Türkiye’nin 6. büyük şehri Gaziantep’te 1983 yılından beri hizmet veren Gaziantep Şahinbey Öğretmenevi’nde müdavimleri ile konuştuk.

 

Gaziantep Şahinbey Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu’nda 7 yıla yakın Müdür olarak görev yapan Hüseyin İNAL, haklı olarak beyanda bulunamadı. Gerekli bilgilere kurumun internet sitesinden ulaşabileceğimizi söylemekle yetindi.

 

Gazeteniz Zafer, lobi’de gazete okumakta olan Gaziantep Öğretmenevi müdavimlerinden Kenan ŞENGÜL ve Üstün ÇIBIK ile görüştü.

 

Kemal Şengül, 1950 Gaziantep doğumlu. Gaziantep Akyol İlköğretim Okulu’nda öğretmenlik yapan Kemal Şengül, 1999 yılında buradan emekli olur. O tarihten bu yana Öğretmenevi müdavimlerinden…

 

Kemal Şengül: “Gaziantep’e 2 Öğretmenevi daha açılmalı”

 

Öğretmenevi’nin Gaziantep gibi büyükşehirde bir tane olmasından yakınan Kemal Şengül; “Emekli olduğumdan bu yana hep Öğretmenevi’ne geliyorum. Öğretmenevi iyi, bakımı da güzel, temiz. İdareci arkadaşlar da iyi çalışıyor. Kısaca bütün personel iyi, herkesle uyumlular, güzel çalışıyorlar. Yazın bahçesi çok mükemmel; Gaziantep’te en iyi sığınacak yerlerden bir tanesi. Bu yüzden de öğretmenlerin haricinde de gelenler var. Yani eşlerimiz, dostlarımız var; hepsi emekli ama öğretmen değil. Fakat burayı tercih ediyorlar. Bazen çok kalabalık oluyor, yetersiz kalıyor. Uzaklara değil de yine merkeze bir veya iki tane daha öğretmenevi açılması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

 

Üstün Çıbık: “Mutlaka ve mutlaka en az 1 tane daha…”

 

Bu kez diğer bir masada gazetesini okumakla meşgul olan Üstün ÇIBIK’la konuştuk. Üstün Çıbık,1946 doğumlu. Gaziantep Merkez Yavuzlar İlköğretim Okulu Müdürü iken emekli olmuş öğretmenlerimizden biri.

“Yavuzlar İlköğretim Okulu Müdürü iken, 1994 yılında emekli oldum. Gaziantep Öğretmenevi’ne hemen her gün uğrarım. Öğretmenevimiz çok güzel. Merkezi olması dolayısıyla tercih ediliyor. Üye sayısı arttı ve gelen-giden çoğalınca da disiplin ön planda yer alıyor. Kalabalık olunca da yetersiz kalıyor. Eskiden de yetersizdi zaten.” diyen Üstün Çubuk sözlerini şöyle sürdürdü; “Mutlaka ve mutlaka en az 1 tane daha, hatta 2 tane daha öğretmenevine ihtiyaç var…”

 

 

 

Tarihi Kendirli Kilisesi’nin bahçesinde kurulu sit alanı içerisindeki Gaziantep Şahinbey Öğretmenevi 1983 yılında lokal, 1986 yılında da otel binasıyla hizmete açılmıştır.

 

Gaziantep Şahinbey Öğretmenevi, 54 oda ve 108 yatak kapasitesiyle konaklama hizmeti, lokantası, kahvaltı salonu, yazlık çay bahçesi, bay kuaför salonu, lokali ve otoparkı ile öğretmenlerin her türlü sosyal ihtiyaçlarını karşılamaya imkân sunmaktadır.

 

Öğretmenevi’nde idareci ve personeli ile el ele tüm birimlerin bakım ve onarımı sağlanmış, demirbaşları yenilenmiş, müşteri memnuniyeti esas alınarak gerekli adımlar atılmış. 60 kamera ile 7/24 saat güvenlik sağlanmakta. Başta öğretmenler olmak üzere bütün müşterilerine çağdaş, modern ve profesyonel bir işletme anlayışıyla hizmet verilmekte.

 

Restoran bölümü, düğün, kına, nişan vb. özel günler için herkesin hizmetine açık olup öğretmenlere ve kamuda çalışan devlet memurlarına indirim uygulanmaktadır.

 

Yazın sıcağında Çay Bahçesi sığınacak bir liman gibidir. Ağaçların gölgesiyle, çalışanların güleryüzüyle, tarihi binaya yakın olmasıyla bambaşka güzellik taşır.

 

Kebap bölümü hizmete açılmış olup, haftanın 6 günü saat 15:00-20:00 arası herkese sürekli hizmet vermektedir. Pazar günü ise 12:00-19:00 arası hizmet vermektedir. Kebap çeşitleri olarak kuşbaşı, Adana, tavuk ve ciğer bulunmaktadır.