İkinci el otoda piyasa hareketlendi

Yılbaşından sonra ÖTV oranlarında ciddi yükseliş olacağını duyan araba alıcılar, 2016 yılının son aylarında ikinci el oto piyasasını hareketlendirdi.

Geçen ay ÖTV oranlarda değişiklik yapıldığını hatırlatan Gaziantepli otogalericiler, kurdaki artış nedeniyle durgun olan otomobil piyasasının bu değişiklikten olumsuz etkilenmemesi için kampanya başlattıklarını söyledi.

Sıfır otomobillerde ÖTV kaynaklı fiyat artışının ülke genelinde ikinci ele de yansıdığını ancak piyasadaki durgunluğu kırmak için bu artışı yansıtmama kararı aldıklarını dile getiren galericiler, “Durgun olan piyasayı canlandırmak için bu artışı yansıtmayacağız yıl sonuna kadar dedik. O günden sonra çok satışımız oldu. Satışlar, bir önceki aya göre arttı” ifadelerini kullandı.

Gaziantepli galericiler şöyle devam etti:

“Fiyatların yılbaşından sonra lüks arabalarda aşağı yukarı 24-27,5 bin lira, daha düşük araçlarda 3-4 bin lira fark etmesi bekleniyor. Yılın son gününe kadar ‘acaba daha düşük fiyata araç alabilir miyiz’ diye düşünenler araçlarını alıyor. Site içindeki noter önündeki kalabalık da bunu gösteriyor. Şimdi araç alanlar zamsız aldı” dediler.